Drupal

Drupal hookok és alterek

Amikor ismerkedünk a Drupallal, hamar elkezdjük használni a népszerű kiegészítő modulokat. Aztán további oldalakat készítve megtapasztaljuk, hogy ezek a modulok remekül építenek egymásra, mint egy kirakóban az elemek.
Majd ha eljutunk arra a szintre, hogy önállóan modulokat készítsünk, akkor ezt a szemléletmódot hajlamosak vagyunk elfelejteni, mintha a modulunknál fel sem merülne, hogy illeszkedjen ebbe az elgondolásba. Pedig nem kellene sok hozzá, csak néhány extra sor a megfelelő helyen.

Minden extra sallang helyett:

Projekt-managment eszközt keresek

Egy ideje már projekt-managment eszközt keresek. A feladat váza egyszerű: Vannak projektek, azokhoz tartoznak feladatok, amelyek elvégzését emberekhez lehet rendelni. A feladatoknak állapota van (pl. nyitott, folyamatban, lezárt), lehessen különféle listákat készíteni a feladatokról pl. a feladatok állapota, vagy a hozzárendelt személy alapján, illetve Szeretném, hogy ne csak szoftverfejlesztési feladatokra legyen hatékonyon használható.

Drush 5.x telepítése Windows alá

Ott kezdted a ma estét, hogy feltelepítetted a Git verziókezelőt, majd SSH kulcsot is készítettél a hitelesítéshez. A ma esti történet harmadik, befejező része következik.

Tuningoljuk a fejlesztőkörnyezetet!

Korábban írtam egy blogbejegyzést arról, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen fejlesztőkörnyezetet összeállítani Ubuntu Linux rendszeren a Drupalos fejlesztésekhez. Több érdekes visszajelzés érkezett, például megtudtam, hogy a jogosultság-probléma megoldása lehetséges CGI mód nélkül is, a PHP-t hagyományosan Apache modulként használva.

Teljes értékű Drupal fejlesztőkörnyezet kialakítása Ubuntu Linux rendszeren

Ha alaposabban szeretnénk a Drupal rendszerrel megismerkedni, akkor szükségünk lehet egy fejlesztőkörnyezet kialakítására. Ennek a Linux alapú megvalósításáról szól ez a bejegyzés.

Debreceni Drupal Napok 2011 - hogy is volt?

a segítségedet szeretném kérni. Én vagyok a szervezője a debreceni Drupalos eseményeknek (Debreceni Drupal Használói Találkozó, Debreceni Drupal patch-futam), és pár barátommal együtt tavasszal meg szeretnénk rendezni a Debreceni Drupal Napot, egy olyan hétvégi rendezvényt, amely a Drupalban rejlő lehetőségekből mutatna be pár dolgot.

Címkék: 

Beszélj hozzá: Debreceni Drupal napok 2011

Eljött az idő, amikor kimondhatom: Debreceni Drupal Napok 2011!
Megálmodtuk, megbeszéltük, megterveztük, kidolgoztuk, utánajártunk, megszerveztük, bejelentettük, és most megnyitjuk a jelentkezést! Persze a folyamat nem áll meg, sőt most indul be igazán, számtalan dolog vár még ránk.

Git verziókezelőre vált a Drupal

A közeljövőben Git verziókezelő rendszerre vált a Drupal az eddig használt CVS helyett, kis technikai csúszás miatt jelenleg február 24. a tervezett átállás dátuma. Ha még csak most ismerkedsz a Git verziókezelővel, akkor a screencast-sorozatom hasznos lehet számodra. Ebben a rövid bejegyzésben inkább a migrációval járó fontosabb újdonságokat vázolnám fel.

Közösséget építünk

A debreceni Drupal közösség sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen immár a Tizenegyedik Debreceni Drupal Használói Találkozót hirdethetjük meg. Ennek apropóján érdemes visszatekinteni a kezdetekre.
A közösségek ugyanis nem épülnek maguktól, hanem tudatosan dolgozni kell értük.

Drupal 7 alatt

Eljött az idő, hogy a több éve nyúzott blogomat alaposan megújítsam, egyben átköltöztessem az általam kedvelt Drupal tartalomkezelő rendszer alá.
Ez egyben a blog felnőttkorba lépése is, hiszen szükséges a működéséhez külső kontroll, nálam az irányítás és a felelősség.

Címkék: 

Oldalak