Ubuntu

Szeretném, hogy tovább működjön akkumulátorról a laptopom

Szóval szeretném, hogy tovább működjön akkumlátorról a laptopom, amelyet még mindig Ubuntu 11.04-el hajtok, a masina amúgy Lenovo T410.
Némi olvasgatás, próbálgatás után összeraktam ezt a szkriptet, amit az /etc/pm/power.d/ könyvtárba mentettem el 01-powersave.sh néven. Nem fogom magyarázni a működését, mert egyszerű, mint a faék.

Szóval kiadod ezt a két parancsot (a dollárjelek nem a parancsok részei):

Tuningoljuk a fejlesztőkörnyezetet!

Korábban írtam egy blogbejegyzést arról, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen fejlesztőkörnyezetet összeállítani Ubuntu Linux rendszeren a Drupalos fejlesztésekhez. Több érdekes visszajelzés érkezett, például megtudtam, hogy a jogosultság-probléma megoldása lehetséges CGI mód nélkül is, a PHP-t hagyományosan Apache modulként használva.

Teljes értékű Drupal fejlesztőkörnyezet kialakítása Ubuntu Linux rendszeren

Ha alaposabban szeretnénk a Drupal rendszerrel megismerkedni, akkor szükségünk lehet egy fejlesztőkörnyezet kialakítására. Ennek a Linux alapú megvalósításáról szól ez a bejegyzés.

Ubuntu Lucid frissítés

Sikeresen frissítettem a számítógépeket Ubuntu Lucid (10.04) alá. A frissítés problémamentes volt, különösebben csiszolni sem kellett utána, viszont pár dologról mégis írnék.

újratelepítésre készülve

Úgy döntöttem, hogy az eddigi frissítéseket megszakítva az Ubuntu 9.10 "Karmic Koala" megjelenésekor újratelepítem a gépet, mivel az idők folyamán több dolgot is elég "barkács-módszerrel" hegesztettem meg benne. Új felhasználói profilt is készítek magamnak, csak a legszükségesebb dolgokat viszem át közvetlenül.