Saját beállítás-csoport készítése Drupal 7 és Drupal 8 oldalon

Egy webhely készítésénél gyakran van szükség olyan modulok fejlesztésére, amelyeket csak az adott oldalon használunk fel. Jó lenne ezek beállítását egy helyre csoportosítani. Ilyesmire gondolok: Drupal 7 beállítás-csoport

Drupal 7 alatt a megoldás egy hook_menu() implementáció:

Apache VirtualDocumentRoot fejlesztésnél - teljes könyvtárnév nélkül

Az /mnt/virtualhost/ alatt vannak könyvtárak, amelyeket LXC-vel futtatott konténerekben használok fejlesztéshez. A konténerekben Apache van dinamikusan kezelt virtualhost-okkal (mod_vhost_alias). A könyvtárak nevének végén maradt egy ".l" top-level domain.

Personal Jesus

Ott kezdjük, hogy itt egy már klasszikusnak számító Depeche Mode dal, sok másik társaságában.

(alternatív link)

Compass használata PhpStormmal

Szóval ott hagytam abba, hogy van ez a remek PhpStorm szerkesztő, illetve használok Compasst a kinézet könnyebb és gyorsabb fejleszthetőségéért. A PhpStorm 6.0 óta rendelkezik egy beépített File Watchers kiegészítővel, ezzel többek közt a SASS fájlok (erre épül a Compass) fordíthatóak le CSS fájlokká. Egyenként.

Git verziókezelő telepítése Windows 7 alá

Ma izgalmas dolgokról fogok mesélni neked. Terveim szerint háromról, és ez a három nagyon jól fog neked jönni, ha komolyabban beleásod magad a Drupal és a Git verziókezelő rejtelmeibe.
Ezek a leírások abból a szempontból is különlegesek lesznek, hogy a Windows operációs rendszerhez kapcsolódnak. Bár nekem nem ez a munkaeszközöm, de a kedvedért beizzítom, hogy megmutathassam rajta azokat az alapokat, amelyekre valószínűleg szükséged lesz.
Nem is húzom tovább az időt, kezdjük!

SSH kulcs készítése Windows alatt

Akkor folytassuk a sort, biztos már nagyon unatkozol. Szóval sikeresen feltelepítetted már a Gitet Windows alá, viszont az élet ennyivel nem áll meg. Ugyanis valószínűleg (vagyis szinte biztos) szükséged lesz arra, hogy „forgalomtól elzárt területen lévő” (ismertebb nevén „privát”) kódtárolóba is fejlessz, viszont itt nem a közismert „beírom a jelszó” módszert alkalmazzák. Kulcsot generálunk neked, ami téged azonosít (vagyis a rendszeredet), egy ilyen kulcs amúgy is jó dolog, vigyázz rá és becsüld meg alaposan.

Drupal hookok és alterek

Amikor ismerkedünk a Drupallal, hamar elkezdjük használni a népszerű kiegészítő modulokat. Aztán további oldalakat készítve megtapasztaljuk, hogy ezek a modulok remekül építenek egymásra, mint egy kirakóban az elemek.
Majd ha eljutunk arra a szintre, hogy önállóan modulokat készítsünk, akkor ezt a szemléletmódot hajlamosak vagyunk elfelejteni, mintha a modulunknál fel sem merülne, hogy illeszkedjen ebbe az elgondolásba. Pedig nem kellene sok hozzá, csak néhány extra sor a megfelelő helyen.

Minden extra sallang helyett:

The Bug Genie feladatkezelő összekapcsolása a PhpStorm taszk-kezelőjével

Pár hete érdekességképpen megnéztem, hogy mennyire használható a PhpStorm taszk-kezelője a gyakorlatban és hasznos eszköznek bizonyult. Viszont csak a legismertebb feladatkezelőkhöz ad beépített támogatást, illetve a „Generic” beállítást választva más rendszerekkel is összepárosíthatjuk. Az általam használt The Bug Genie feladatkezelő nincs a támogatottak között, ezért a Generictől indultam el. A bemutatóhoz a PhpStorm 6.0.3 és a The Bug Genie 3.2.6 verzióját használtam fel.

snippets

Április jött, április
jól megfagytam végülis.
Lila száj és hideg orr:
Havazik még valahol?

Címkék: 

Projekt-managment eszközt keresek

Egy ideje már projekt-managment eszközt keresek. A feladat váza egyszerű: Vannak projektek, azokhoz tartoznak feladatok, amelyek elvégzését emberekhez lehet rendelni. A feladatoknak állapota van (pl. nyitott, folyamatban, lezárt), lehessen különféle listákat készíteni a feladatokról pl. a feladatok állapota, vagy a hozzárendelt személy alapján, illetve Szeretném, hogy ne csak szoftverfejlesztési feladatokra legyen hatékonyon használható.

Oldalak