Windows

Git verziókezelő telepítése Windows 7 alá

Ma izgalmas dolgokról fogok mesélni neked. Terveim szerint háromról, és ez a három nagyon jól fog neked jönni, ha komolyabban beleásod magad a Drupal és a Git verziókezelő rejtelmeibe.
Ezek a leírások abból a szempontból is különlegesek lesznek, hogy a Windows operációs rendszerhez kapcsolódnak. Bár nekem nem ez a munkaeszközöm, de a kedvedért beizzítom, hogy megmutathassam rajta azokat az alapokat, amelyekre valószínűleg szükséged lesz.
Nem is húzom tovább az időt, kezdjük!

SSH kulcs készítése Windows alatt

Akkor folytassuk a sort, biztos már nagyon unatkozol. Szóval sikeresen feltelepítetted már a Gitet Windows alá, viszont az élet ennyivel nem áll meg. Ugyanis valószínűleg (vagyis szinte biztos) szükséged lesz arra, hogy „forgalomtól elzárt területen lévő” (ismertebb nevén „privát”) kódtárolóba is fejlessz, viszont itt nem a közismert „beírom a jelszó” módszert alkalmazzák. Kulcsot generálunk neked, ami téged azonosít (vagyis a rendszeredet), egy ilyen kulcs amúgy is jó dolog, vigyázz rá és becsüld meg alaposan.

Drush 5.x telepítése Windows alá

Ott kezdted a ma estét, hogy feltelepítetted a Git verziókezelőt, majd SSH kulcsot is készítettél a hitelesítéshez. A ma esti történet harmadik, befejező része következik.

Linuxra! :)

Jópár éve már lelkes Linux felhasználó vagyok, Windows-sal csak elvétve akad dolgom, ha honlapokat kell tesztelnem Internet Explorer alatt. Többször felmerült már bennem a kérdés, hogyan lehetne az emberekkel könnyebben elfogadtatni ezt a rendszert, valós alternatívát kínálva ezzel az "ablakos" rendszernek. Most este azt hiszem, meglett a megoldás.

Címkék: