php

Tuningoljuk a fejlesztőkörnyezetet!

Korábban írtam egy blogbejegyzést arról, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen fejlesztőkörnyezetet összeállítani Ubuntu Linux rendszeren a Drupalos fejlesztésekhez. Több érdekes visszajelzés érkezett, például megtudtam, hogy a jogosultság-probléma megoldása lehetséges CGI mód nélkül is, a PHP-t hagyományosan Apache modulként használva.

Teljes értékű Drupal fejlesztőkörnyezet kialakítása Ubuntu Linux rendszeren

Ha alaposabban szeretnénk a Drupal rendszerrel megismerkedni, akkor szükségünk lehet egy fejlesztőkörnyezet kialakítására. Ennek a Linux alapú megvalósításáról szól ez a bejegyzés.

PHP 5.2 Karmicból

Végül úgy döntöttem, hogy mielőtt komolyabb problémám lenne, nem feleslegesen nem szívatom meg önmagam. Mivel a régebbi rendszerek jó eséllyel nem mennek a PHP frissítéssel felkerült 5.3-es verziójával, ezért visszatettem a Karmic tárolóból a régebbi, 5.2-es verziót.
A downgrade-hez a leírás első pontját használtam fel, az xdebug-ot kicsit pofozni kellett, mert abból meghagytam a pecl-ből feltelepített frissebb verziót.

Címkék: 

Ubuntu Lucid frissítés

Sikeresen frissítettem a számítógépeket Ubuntu Lucid (10.04) alá. A frissítés problémamentes volt, különösebben csiszolni sem kellett utána, viszont pár dologról mégis írnék.