The Bug Genie feladatkezelő összekapcsolása a PhpStorm taszk-kezelőjével

Pár hete érdekességképpen megnéztem, hogy mennyire használható a PhpStorm taszk-kezelője a gyakorlatban és hasznos eszköznek bizonyult. Viszont csak a legismertebb feladatkezelőkhöz ad beépített támogatást, illetve a „Generic” beállítást választva más rendszerekkel is összepárosíthatjuk. Az általam használt The Bug Genie feladatkezelő nincs a támogatottak között, ezért a Generictől indultam el. A bemutatóhoz a PhpStorm 6.0.3 és a The Bug Genie 3.2.6 verzióját használtam fel.

Első lépésként bejelentkeztem a feladatkezelőbe, majd a Dashboardon kiválasztottam, hogy a feladatok közül melyeket szeretném a PhpStorm feladatlistájában látni. Nekem a hozzámrendelt nyitott feladatokra (Open issues assigned to me) volt szükségem, a hozzá tartozó RSS csatorna linkjét másoltam ki.

Feladatlistához használt RSS útvonal

A PhpStorm beállításoknál a Tasks -> Servers oldalon hozzáadtam egy Generic szervert, majd beállítottam a feladatkezelő webcímét, az ott használt felhasználónevemet és jelszavamat.

Feladatkezelő eléréséhez szükséges adatok

Az Additional fülön Login URL-ként a következő sztringet adtam meg:
{serverUrl}/login?tbg3_username={username}&tbg3_password={password}
Task List URL a feladatokat tartalmazó RSS csatorna címe, a szerver hosztnevét {serverUrl} sztringgel helyettesítve.
{serverUrl}/issues/format/rss/predefined_search/3
Már csak a Task Pattern beállítása van hátra. Itt olyan reguláris kifejezést használok, ami alapján az RSS csatornából elkülöníthető a feladatok azonosítója és címe:
<item>[.\s]*<title>#({id}.+?) - ({summary}.+?)</title>

Bejelentkezéshez és RSS feldolgozásához paraméterek

Ha nem rontottam el semmit, akkor a PhpStorm Tools -> Tasks & Contexts -> Open Task menüpontjára kattintva felbukkan egy ablak a választható feladatokkal.

Feladatlista működés közben

Sajnos a The Bug Genie nem támogatja még jól a nemzeti karaktereket (nem teljesen UTF-8 kompatibilis), de remélhetőleg az új verzióban ezirányban is történnek fejlesztések. Lásd: „árvíztűrő tükörfúrógép - ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP” -> „rvztűrő tkrfrgp - RVZTŰRŐ TKRFRGP”

(Unfortunately, The Bug Genie does not support national charactersets well (not completely UTF-8 compatible), but hopefully it will be fixed in the new version. See: "árvíztűrő tükörfúrógép - ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP" -> "rvztűrő tkrfrgp - RVZTŰRŐ TKRFRGP")

Frissítve: az ékezetkezelés hibája javításra került.
3.3-as verzió: https://github.com/thebuggenie/thebuggenie/commit/9febcdb4077a392c3c43ab...
3.2-es verzió: https://github.com/thebuggenie/thebuggenie/commit/5918524e0b60b9f5353e45...