Komodo, ahogy én szeretem

Az Open Komodo oldalon írtak egy színsémáról, hogy az milyen szuper. Mivel én is Komodo felhasználó vagyok, kipróbáltam... és nem kellett volna. Pár percig a szemem vacillált kissé, hogy kiessen-e a helyéről, így gyorsan visszacsináltam az egészet, lemondva minden általa ígért szuper dologról.
Viszont hogy ne maradj hasznosság nélkül ma sem, megkapod az általam használt színsémát és billentyűzet-beállításokat, amelyeket munkához használok.
Ide kattintva letöltheted, keresd meg a Komodo program beállításait, abban egy schemes nevű alkönyvtárat, és oda csomagold ki a letöltött fájl tartalmát. A program beállításainál pedig a "Fonts and Colors" és az "Editor -> Key Bindings" alatt válaszd ki a "nevergone"-t, majd örülj.
Az eredmény valami ilyesmi lesz, figyelj:

Kissé csaltam GIMP-pel, mivel több részletből raktam össze, ezért látszik két kurzor. Fent láthatod, hogyan emeli ki a kurzort tartalmazó sort és az összetartozó zárójelpárokat, alul pedig a kijelölést mutatja a kép.

A billentyűzet beállításoknál kapcsold ki az Alt gomb használatát (Remove Alt-<letter> shortcuts from menus), én úgysem használom.
Sok változtatás nincs, az Alt-W megjegyzésbe teszi az aktuális sort/kijelölést, az Alt-Q pedig kiveszi belőle. Az Alt-A könyvjelzőt tesz az aktuális sorra, az Alt-S az előző könyvjelzőre ugrik, az Alt-D pedig a következőre.

Szerk.: Valami jó fontot válassz hozzá, ajánlom a Consolas-t. :)

Címkék: 

Hozzászólások

Az a másik nagyon durván vacak.