Színes malac az ólban

Szóval, itt a tábor, a honlapkészítést tanítom HTML nyelv segítségével, kb. 8 -tól 15 éves korosztályig. Vannak, akik már nagyon ügyesek, és nekik nehéz újat mondani, ezért egy-egy nagyobb-komolyabb feladattal próbálom önálló munkára serkenteni őket, viszont van olyan is, aki Szíriából származik, és még a billentyűzet használata is okozott némi gondot. Viszont az tény, hogy a lelkesedése nagy, és mivel próbálom úgy igazítani a tempót, hogy ne maradjon le, ezért szorgalmasan próbálkozik is a feladatok megoldásával.
No, szóval itt vannak ők, nyolc ember, és valahogy meg kellene értetni pár dolgot játékosan, egyszerűen.

Második nap volt ez, jól haladtunk, ma a malacokról tanultunk.
Mert a malacok sokmindenre megtanítanak.

Ott kezdődik, hogy a malacok bemennek az ólba, hogy megszámolják őket. Vagyis ha a honlapunkba írunk egy olyat, hogy:

<ol>
<li>egyik malac</li>
<li>másik malac</li>
<li>harmadik malac</li>
</ol>

Abból valami ilyen lesz:

  1. egyik malac
  2. másik malac
  3. harmadik malac

Így kerülnek a malacok az ólba, ahol megszámolhatják őket.
Aztán ott van az, amikor nem érdekel minket, hogy valójában hány malac van, csak szeretnénk egy helyen látni őket, ilyenkor ültetni kell őket.
Azt hiszed, viccelek? Próbáld ki:

<ul>
<li>egyik malac</li>
<li>másik malac</li>
<li>harmadik malac</li>
</ul>

Valami ilyen lesz, a leültetett malacok csak egy jelet kapnak:

  • egyik malac
  • másik malac
  • harmadik malac

Ha bokánrugunk egy malacot az ólban a <i> segítségével, az bizony eldől, a <b> segítségével pedig félkövérré hízlalhatjuk őket, egy malacra kattintva pedig akár elmehetünk a mala.com honlapra is, ha használjuk a <a> jelet.
A malacokból piramist is csinálhatunk, hiszen az egyiptomi malacoknál a nagy malac elbírja a kis malacot a <h1><h6> jelölő segítségével, a <center> segítségével középre is tehetjük őket, így jön ki az egyiptomi malac-piramis:


malac
malac
malac
malac
malac
malac
malac

A malacok ezen kívül sokmindent tudnak még, táblázatba rendeztük őket színezett cellákkal, némelyiket aláhúztuk, vagy csak egyszerűen tetszőlegesen formáztuk őket.
Ehhez az egészhez pedig csak annyi kellett, hogy reggel ne hasson eléggé a kávé (vagy inkább túlságosan hatott?), én pedig legyek fáradt (és ne kártyázzak hajnali kettőig), és próbáljam valami frappáns dologgal feldobni a nap kezdetét.
És persze - valljuk be szerényen - legyen malacom.
Te pedig, ha azt mondod, hogy nem valid, meg amúgy is CSS... akkor én hiszek neked, de itt most nem ez a kérdés.

Hozzászólások

A malacok teljesen validok, bár az egyiptomi malac részt nemértettem. Akkormár krokodil. És amugyis, CSS-sel nem móka táblázatos ólba rendezni a malacokat. Következő foglalkozáson jöhet az, hogy ha a malac farkára kattintanak, az visít ;)
Hajrá :)

Azért egyiptomi, mert ott volt egy <center>, ami most kimaradt. Azzal viszont már piramis. :)

Én erre még mindig csak azt tudom mondani, hogy fantasztikus vagy, és tanítanod kellene meg könyvet írnod! Egyszerűen érzéked van hozzá.

Ez így király.

Isten vagy, ember. ;]
Hol lehet megvenni a könyvet? ;]