szaloncukorrecept, Gabssytól Nektek

Gabssy: olvastam egy csomó szaloncukkerreceptet
Gabssy: de egyik se tetszett, ezért megalkottam a sajátomat, ami nagyon fincsi
Gabssy: karácsonyra sajna nem sok maradt, mert felfaltam egy csomót :(
Gabssy: fél kiló kristálycukorhoz raksz 8-10 (inkább 10) evőkanál vizet
Gabssy: és elkezded forralni
Gabssy: közbe kevered mint állat, le ne égjen
Gabssy: aztán forralod 10 percig
Gabssy: utána beletettem kb 10 dkg tejport, tudod amit a kávéba is szoktunk tenni
Gabssy: és ezt nagyon gyorsan kell kavarni, meg célszerű habverővel, mert a nagy melegtől összecsomósodik
Gabssy: nem találtam ilyen cukrászati marcipánrudat sehol, úgyhogy ilyen marzipankartoffelnt vettem (marcipánkrumpli)
Gabssy: = koszos kis marcipángolyók de az a lényeg, hogy nincs bevonva csokival
Gabssy: abból 25 dkg-ot
Gabssy: lereszeltem és a reszeléket belekevertem a cukros tejporos szmötyibe
Gabssy: de ennek már le kell lennie reszelve persze, mire felteszed a cukrot a vízzel
Gabssy: szal ilyen krumplit vegyél, a 100 ft-osban lehet kapni
Gabssy: veszel 3 csomaggal, és egy féllel még meg is ehetsz, mert ezek 10 dekásak
Gabssy: aztán leszeded a tűzről a masszát
Gabssy: és vársz, hogy hűljön
Gabssy: néha megkavarod
Gabssy: elég hamar elkezd amúgy kötni
Gabssy: és utána kiteríted az asztalra, vagy tehetsz alá folpackot is, de ne alufóliát
Gabssy: és utána vagy csinálsz kígyókat, mikor már nem ég széjjel a kezed és felvágod szeletekre, vagy összegyurmázol kis szaloncukkerforma izéket
Gabssy: aztán hagyod őket kihűlni
Gabssy: ez több órát is igénybe fog venni
Gabssy: nekem 65 db lett ebből a mennyiségből
Gabssy: mikor kihűlt, akkor veszel 2 tábla csokit (1 kevés hozzá), és vízfürdő felett felolvasztod és megmártogatod őket benne
Gabssy: szerintem étcsokival jobb, mert a cukker már így is nagyon édes
Gabssy: aztán újabb várakozás


Gabssy:
ha meghűlt, akkor lehet őket csomagolni
Gabssy: hát ennyi lenne
Gabssy: időigényes, de nagyon fincsi és egyedi ajándék, szívből-lélekből :)

Hozzászólások

nyammm :D ja, és Apunak köszi a publikációt és a világhírnevet! nyamm :D jó cukrászkodást, kedveseim! nyamm, nyamm, nyamm...

Jó kis recept! Kipróbáltam, kb 4 Kg-ot csináltam a culikból, de a fára már nem jut :)