XML-RPC a freeblogon, elvileg

Úgy látszik, mostanság kissé megszaporodtak a techblog kategóriájú bejegyzések a blogon, de most ilyen korszak van. Azért majd lesz más is.
Szóval ez a bejegyzés arról szól, hogy a freeblog (elvileg) támogatja az XML-RPC használatát, így a webes felületen kívül lehetőség van más, "asztali" programból is blogbejegyzéseket írni.
Fogsz egy ilyen programot (én a BloGTK -t próbáltam, de sokminden más is tud kapcsolódni, akár a Google Docs is), a szerver címének megadod a http://admin.freeblog.hu/interface/xmlrpc -t, a csatlakozás típusának a Blogger -t (vagy más helyeken Blogger API), felhasználónévnek és jelszónak pedig azt, amit a freeblogon használsz.
Nekem csatlakozás után szépen lehozta a blogjaim listáját, ahova postolhatok. Viszont a kategóriákat már nem, és valamiért (programhiba?) a bejegyzésnek címet sem adhattam.
Ha nem volt bekapcsolva az automatikus publikálás, akkor elküldte a megírt bejegyzést piszkozatként, ha viszont bekapcsoltam, akkor nem küldött el semmit.
Mindenesetre ha lesz időm, akkor alaposabban utánanézek még, esetleg több programmal kipróbálva, mert egy normális asztali kliens néha igazán jól jönne.
Jah, míg el nem felejtem, akármilyen programot használtok is, lehetőség szerint állítsátok át a használt karakterkódolását UTF-8 -ra, mert a freeblog is azt használ.
Címkék: