Térben és időben orientált bejegyzések

Készül a Debrecenfalu, és – minő meglepetés – egyebek mellett lesz rajta bloggolási lehetőség is. Viszont sokféleképpen lehet. Az egyik a "planet" stílus, amikor mindenki ír a saját oldalán a blogjába, a megfelelő bejegyzéseket megjelöli egy címkével, a címke-listához tartozó RSS-t pedig megadja az oldalon. Ennek az előnye, hogy mindenki a saját, jól megszokott oldalán írhatja a bejegyzéseket, és csak egy adatot kell megadnia, minden más automatikusan zajlik, a létrejött bejegyzés pedig az ő oldalukon marad. Több oldalon is található ilyen Planet, pl. Drupal.hu-n, és a Debrecenfalun is volt hasonló próbálkozás, több-kevesebb sikerrel.
A másik megoldás a "hagyományos" megközelítés: Az emberek regisztrálnak az oldalon, ott írják meg a  bejegyzéseket. Ennek hátránya, hogy többeknek ismeretlen lehet a felület. Viszont van jó pár előnye. Például, hogy míg a Planetben a bejegyzések annyi információt tartalmaznak, amennyit beleírnak, addig az oldalon ez kiterjeszthető. Például térképen hozzárendelhetek helyeket, ahova köthető. Vagy időszakokat, amelyről a bejegyzés szól, és így megjelenhetnek egy közös naptárban. Esetleg képeket csatolhatok hozzá. A lényeg a kiegészítő információk használhatósága, amellyel egyéb, nem szöveges adatok csatolhatóak egy adott íráshoz.
Persze a kettő kombinálható is: Az oldalon íródnak a bejegyzések, amúgy pedig mindenki megadhatja a profiljában a Planethez tartozó webcímet, amelynek a tartalma megjelenik egy külön gyűjtőoldalon.
Ti mit gondoltok erről?

Címkék: 

Hozzászólások

én az első verziót támogatom: saját blogból legyen publikálható a falura! mikor indulunk?

suttogo: Nemsokára! :)

Nekem nincs saját blogom, időm sem lenne rá, ezért nekem a régi regisztrálós kell. A munkahelyem, a Méliusz Központ rendezvényeire szeretnék közönséget toborozni. Alkalomadtán fotókat is feltennék.
Ha valami égetően fontos várospolitikai dologról van szó, ahhoz hozzászólnék. Azóta vagyok asztmás beteg, amióta Debrecenben élek. A lányom már eleve zörgő tüdővel született. Ami fontos nekem ebben a városban: az EGÉSZSÉGEM és az, hogy minél többen megforduljanak a Méliusz Központban, vagy ha nem ér rá valaki, legalább tudjon róla, hogy vagyunk. MOST ez a fontos, holnap meg más.
A technika kevésbé érdekes: tökéletes megoldás nincs, kombinálni is lehet a kettőt. A lényeg a TARTALOM. Legyenek, akik éltetik az oldalt!

Rascal: Maradunk annál a formánál, hogy az oldalon lehet blogolni, de lesz Planet is, amelyhez utólag szintén meg lehet adni a kiegészítő információkat.
Érdemes lenne csatlakoznod valamelyik felhasználói csoporthoz (iWiW vagy Facebook), mert a napokban lesz egy teszt-változat, és ha megfelel nektek, akkor indul az oldal. :)
És valóban a tartalom a lényeg, anélkül az egész semmit sem ér.