a hírek nem mennek szabadságra

Eredetileg ide nem ezt a bejegyzést szántam, de ezt szántam valahova. :)

Eleinte (és jó sokáig) a honlapokat úgy olvastam, hogy "köröket" szerveztem, amelyekben végiglátogattam az összes számomra érdekes oldalt. Ez elég jó móka, mert az oldal tulajdonosának jelezte, hogy megtiszteltem a látogatásommal (kapott egy "pagehit" -et), én pedig szépen begyűjtöttem az új infókat. Ahogy nőtt az érdeklődésre számot tartó oldalak száma, úgy lett ez a megoldás egyre körülményesebb, hiszen egy-egy ilyen kör sok időt elrabolt, és sokszor feleslegesen, hiszen a legtöbb oldal nem frissült olyan gyakran, így jópárszor nem találtam új bejegyzést, viszont a "körben" mégis benne volt.
Más megoldás kellett, amely már régóta érett, hiszen régóta ismertem, de tevékenyen nem használtam.
Átváltottam RSS olvasóra, amely azért is jó, mert a legtöbb oldal már szolgáltat RSS tartalmakat, egy jó olvasóval pedig rögtön látom, hogy melyikbe érkezett új bejegyzés, és pontosan látom, hogy melyek azok. Az már csak hab a tortán, hogy egyes bejegyzéseket meg lehet jelölni, megosztani másokkal, kutyafüle.
Szóval egy ideje már RSS -ben élek, ami szép és jó, csak éppen nem növeli a látogatás-számlákót, szóval utólag is elnézést azoktól, akik azt hiszik, hogy a kutya sem olvassa az oldalukat, pedig de.
Az első meghatározó RSS-közeli élményem az volt, hogy az olvasóba felvettem az Index -et, de mikor rájöttem, hogy érdemben nem bírkózók meg az óránként beeső "többtíz" hírrel, és a nagy része amúgy sem érdekel, hagytam az egészet a fenébe. Igaz legalább vannak olyan intelligensek, hogy a kategóriákra (belföld, külföld, tech) külön is fel lehet venni az olvasóba, de ez talán el is várható egy hírportáltól.
Szóval ez kiment, helyette jöttek a ritkábban frissülő blogok, szakmai oldalak, és egyéb nyalánkságok. Ezek aztán megint szolgáltatnak egy valag bejegyzést, csak itt már az a gond, hogy ezek jelentős része érdekelne is, így aztán...
...szabadságról visszatérve elolvastam a fontosabbakat és érdekesebbeket, a többit pedig csuklóból megjelöltem olvasottnak.
Valahogy így megy ez.  :)

Címkék: