Átirányítósdi

Miután kiderült, hogy 301 -re van szükség néhány általam bizergált oldalnál (és hogy a gyümölcsleves lila, viszont finom, igaz ezek most derültek ki), írtam levelet a tisztelt Szolgáltatónak (a nagy kezdőbetű azért, mert az ország egyik legnagyobb tárhely-szolgáltatójáról van szó), hogy akkor most iziben kérném a www.kutyafule.hu átirányítását a kutyafule.hu címre.
A Szolgáltató (csak így, nagy kezdőbetűvel) másnap visszaírt, hogy igen, megcsinálták, én bepötyögtem a böngészőbe a www.kutyafule.hu címet, és az szépen átdobott a kutyafule.hu -ra. A szívem mosolygott, úgy éreztem, hogy egy úabb cseppnyi boldogság költözött lelkületembe, a világ szép, a madarak csicseregnek, a virágok nyílnak, a Nap süt, meg minden.
Hanemaztán...!
Egy idő múlva, mikor ránéztem azon eszközök egyikére, amellyel figyelni szoktam az oldal működését, azt láttam, hogy itt valami nem kóser, és most nem a disznóhúsra gondolok. Mert hogy hibák gyülekeztek a monitoron, viharfelhők a fejem felett, és nem értettem. Aztán lefolytattam egy oknyomozó-riportot magamban, majd végeztem egy hirtelen próbát, és tényleg, meglett a hiba oka.
Mert ugye a Szolgáltató vette a lapot, hogy akkor most nem kell a vévévé, és gyorsan megcsinálja nekem, de hogyan...? Szarul.
Az történt ugyanis, hogy ezek után a www.kutyafule.hu átdobta a látogatókat a kutyafule.hu címre. És ha valaki azt írta be, hogy www.kutyafule.hu/kiskutya.jpg? Na, őt hova dobta át a rendszer? Úgy gondolod, azt feltételezed magadban, hogy a kutyafule.hu/kiskutya.jpg címre?
Na nem.
Valóban ez lett volna a megoldás, és ezt akartam én is... erre mit csinált a Szolgáltató? ha valaki beírt a böngészőbe, hogy www.kutyafule.hu/kiskutya.jpg, akkor azt szépen átdobta a ... kutyafule.hu -ra. És persze mindent a főoldalra dobott, ami a www -s oldalon belül hivatkozott volna valahova.
Na ezért kellett írnom mégegy levelet, szépen két példával felskicceltem, hogy mire gondolok én, majd jött a válasz, hogy "megvan", és megnéztem, és tényleg megvolt, és most már tényleg minden szép és jó, süt a Nap is, de ezt a fenenagy kánikulát azért nem nekem köszönhetitek.  :)

Címkék: