Tanulságos dolgok

Ismét megtapasztalhattam egy tanulságos dolgot: produktív rendszeren nem frissítünk rögtön a következő verzióra, ha megjelenik, Linux alatt sem. Várunk, használjuk a (remélhetőleg jól) működő rendszert, és amikor eltelik pár hét, ezzel együtt kijött pár hiba (amit remélhetőleg javítottak is), akkor ráérünk. Néha elég sok szívástól kíméli meg magát az ember.
Pl. a Hardy -n ma frissítették a kernelt, ami azzal járt, hogy végre lehet rendesen zenét hallgatni, mert eddig szinte minden ablakváltáskor, átméretezéskor, vagy komolyabb terhelésnél döcögött, szaggatott a zene. Jó, tudom, hogy nem egy mai gép, de az előző változattal nem volt semmi ilyen gondja... és most már ezzel sem, olybá' tűnik.  :)

Címkék: 

Hozzászólások

Hehe, szerencsére nekem ezt már nem kell átélnem, mert Slackware-t használok már. A Hardy-ban nekem nem volt gond a zenehallgatással, a gond mindig a böngészéskor volt, amikor flash-es videót néztem.

Nem szeretem a Slakit, nekem az Ubuntu elég jól összeszedett rendszer, komolyabb gondom sohasem volt vele.
Csak egyszerűen nem kell "verzióbuzulni", rögtön ráugrani az újra éles rendszeren, hanem meg kell várni, amíg szélesebb körben elérhetőek a visszajelzések, készülgetnek a hibajavítások, stb.
Végül, de nem utolsósorban több helyről érhetőek el a frissítések/csomagok, kevésbé leterheltek a szerverek. :)

"Nem szeretem" = komolyabban még sohasem foglalkoztam vele. :)