szöszöltem

Tegnap este szöszöltem egyet, és meg is lett az eredménye, legyen saját Drupal API oldalad!

Amúgy pedig ez a nyílt levelem a nagyvilágba, mert elhiszem, hogy XXI. század, ergonomikus anyám tyúkja, hiper-szuper számítógépek Vista -val, hogy szinte a fenekem kinyalja a megnövekedett felhasználói élmény, csillog-villog, mint a zsebkendőmöm... de ezekre a nyomorult laptopokra azért tegyetek már valami reset-gombot, apró megnyomható biszbaszt, mellé odavésve mikrobetüs rovásírással odavésve, hogy az bizony a reset gomb... szegény gép itt szenved negyed órája a kijelentkezéssel, de persze nem megy neki, csuklóból elalszik a kikapcsológomb, meg visszaébred, meg minden... de a leállás (neadj'isten újraindulás) nem megy neki.
Úgyhogy marad a hagyományos paraszti módszer, hálózatból kihúzni, akksit kivenni, akksit visszatenni, hálózatba visszadugni.
De ezt már a múlt század nyolcvanas éveiben is tudták csinálni, nesze neked innováció.

Ui.: Na jó, megkövetem (megkövezem?) magam, mert ha fene-sokáig (értsd: kb. 10 másodperc) nyomtam a bekapcsoló-gombot, akkor kikapcsolt, fene nagy erőszakossággal. Így az akksi is bent maradt.

Címkék: 

Hozzászólások

Hi,

csak javaslat, ha 220-ról használod akkor vedd ki belőle az akksit, különben idő előtt szarrámegy.

Mellesleg milyen egy jó laptop? Talán nekem is elkelne egy :)

Az Ui. részben vázolt megoldás (nálam kb 4 mp)már a múlt században, illetve évezredben is létezett, gyakorlatilag a kezdetektől fogva így oldva meg a reset gombot. Talán a varrógépbőrönd méretű hordozható gépeken volt még reset. Szóval ahogy mondani szokás, ez nem hiba, hanem feature, avagy a hiba a felhasználóban van. ;)

Egyébiránt a használási utatmutat c. doksik sokat segíthetnek hasonló helyzeteken.

Jó, a 4 másodperc belefér, hiszen az asztali gépek is lekapcsolnak így. Ezért néztem is furán, mikor nem reagált rá, és nem is nyomtam tovább.
Tanulság: nyomni tudni kell.